Pretražite stranicu

Close me
Ponedjeljak, Studeni 30, 2020
HSUTI / Baza znanja / Aktualnosti

Konferencija o ESI fondovima

 

 

 

 

 IMG-20201002-WA0009.jpg

 

 

U hotelu Trakošćan održana je Međunarodna konferencija o ESI fondovima.

Dana 1 . i 2. listopada 2020. Konferenciji je ispred HSUTI sudjelovao   stručni suradnik Luka Keller. Konferenciju je organizirala tvrtka Projekt jednako razvoj. Konferencija je okupila stručnjake iz područja ESI projekata iz Španjolske, Mađarske, Italije, Rumunjske, Bugarske, Slovenije i Hrvatske. Okupljenima su se obratili i državni dužnosnici iz Vlade RH ; Ministrica Regionalnog razvoja i fondova   Europske unije Nataša Tramišak. Prisutnima su se obratili i državna tajnica u Ministarstvu Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelj i i socijalne politike gospodin Dragan Jelić te pomoćnica ministrice Tramišak,  Ana Odak . Govorilo se o razvojnim programima i projektima, koji će biti financirani iz ESI fondova u novom programskom razdoblju 2021. - 2027. Vlada upućuje nacionalnu razvojnu strategiju do 2030. godine u javno savjetovanje. Dragan Jelić predstavio je rezultate provedbe operativnog programa   Učinkoviti ljudski potencijali i naveo kako je od 1,9 milijardi eura ukupno raspoloživih sredstava, ukupno ugovoreno 1,69 milijardi eura . Također najavio je novu metodu u provedbi pravdanja projekata koja će pojednostaviti taj posao. Međunarodni sudionici prikazali su svoje primjere dobre prakse u provođenju projekata financiranih iz ESI fondova. Okupljenima se obratio Direktor Europske razvojne agencije te predstavio 6 uspješnh projekata, od kojih je jedan iz Siska. Na Konferenciji su izlagali provoditelji i provoditeljice ESI projekata iz Mađarske, Italije, Slovenije, Bugarske i Rumunjske. Svaki od dva radna dana Konferencije, zaključen je panelom u kojem su sudjelovali svi izlagači, kao i pojedini panelisti iz privatnog i javnog sektora koji nisu izlagali na Konferenciji, ali su aktivno sudjelovali na panelima. Konferencija je održana uz puno pridržavanje epidemioloških mjera. To je uključivalo : nošenje maski svih sudionika Konferencije, korištenje dezinfekcijskih sredstava, pridržavanje distance od 2 m među sudionicima te izlaganje svih međunarodnih izlagača putem zoom-a . Nakon prvog dana predavanja organizatori su omogućili networking sudionika Konferencije.

 

IMG-20201002-WA0007.jpg

Potpisan ugovor o financiranju projekta "Platforma 50+"

Za projekt "Platforma 50+" UP.04.2.1.06.0062, u sklopu poziva "Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada", 28. listopada 2020. potpisan je ugovor o financiranju. Ugovor su sklopili Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva s jedne strane te Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske s druge strane. U rečenom projektu projektni partneri su Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom (HSUTI) te još 10 saveza osoba s invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta je 3.459.128,79 kuna. Ovaj vrijedan i zahtjevan projekt uključuje čak 6 obveznih elemenata projekta. Projekt pokriva tri tematska područja: mapiranje socijalnih usluga za osobe s invaliditetom, usklađenost hrvatskih propisa s Konvencijom UN-a o pravima osoba s invaliditetom te asistivne tehnologije. U HSUTI-u smo ponosni što sudjelujemo kao projektni partneri u ovako kvalitetnom projektu u korist osoba s invaliditetom!

Tematski skup 8. Centra znanja „Financiranje udruga, inkluzivni dodatak i usluge pomagača – gdje smo i što očekivati?“

Tematski skup 8. Centra znanja „Financiranje udruga, inkluzivni dodatak i usluge pomagača – gdje smo i što očekivati?“ održan je 19.10. 2020. godine u terminu od 11 – 13 sati online.

Na slijedećem linku možete skinuti snimku skupa;

Ljetni kamp za osobe s invaliditetom 2020.

web naslovnica

Ljetni kamp za osobe s invaliditetom 2020.

Uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike,  HSUTI je od 30.08. do 12.09.2020. godine,  u sklopu programa „Socijalizacija, edukacija i rekreacija OSI“ kojem je cilj prevencija institucionalizacije i povećanja socijalnog uključivanja korisnika,  proveo prvu godinu „Ljetnog kampa za osobe s invaliditetom“,

Opširnije...

Operativno – koordinacijski sastanak u Rijeci

 

 

IMG-d2a1456d06367a0c26d121b4fc5baffb-V_Medium.jpg

Dana 04.08.2020.g. u prostorijama Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, predsjednica HSUTI iznijela je najnovije informacije u vezi upravo raspisanog natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III“.

Opširnije...

Stranica 1 od 5